Ons team

cornelieke van de beek


Cornelieke van de Beek is ontwikkelingspsycholoog en werkt als dagelijks coördinator van het WOMB project in het AMC. Zij onderzoekt hoe omstandigheden tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van kinderen beïnvloeden.

Paul Bessems


Paul Bessems is bewegingswetenschapper en contract research manager van het AMC in Amsterdam. Hij ondersteunt de coordinator bij de organisatie en administratie van het WOMB project

Lotte van Dammen


Lotte van Dammen is psycholoog en onderzoeker in opleiding in het UMCG in Groningen. Ze onderzoekt de gezondheid van vrouwen in het WOMB project, en richt zich daarbij vooral op het welbevinden en de stofwisseling.

tessa van elten


Tessa van Elten is voedingskundige en onderzoeker in opleiding aan het VUmc te Amsterdam. In het WOMB project onderzoekt zij de invloed van voeding en beweging op de gezondheid.

Johan Eriksson


Johan Eriksson is internist en hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan de Universiteit van Helsinki, Finland. Hij leidt het Finse RADIEL onderzoek.

Reinoud Gemke


Reinoud Gemke is kinderarts en hoogleraar in de Kindergeneeskunde aan de VU. Hij is gespecialiseerd in onderzoek naar de gezondheid van kinderen op de lange termijn.

Anouk Geelen


Anouk Geelen is voedingskundige en epidemioloog bij de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit. In haar onderzoek bestudeert ze de voeding van moeder en kind en de vragenlijsten die we gebruiken om dit te meten.

Henk Groen


Henk Groen is arts en epidemioloog in het UMCG in Groningen. Hij doet veel onderzoek in de verloskunde en besliskunde.

Annemieke Hoek


Annemieke Hoek is gyneacoloog en universitair hoofddocent van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie in het UMCG in Groningen. Ze is gespecialiseerd in de voortplantingsgeneeskunde. Zij is de projectleider van het Lifestyle onderzoek.

Matty Karsten


Matty Karsten is voedingskundige, consulent seksuele gezondheid en onderzoeker in opleiding in het UMCG in Groningen. In het WOMB project doet ze onderzoek naar leefstijl verandering, seksuele gezondheid en trauma

Malou Menting


Malou Menting is ontwikkelings psycholoog en onderzoeker in opleiding in het AMC in Amsterdam. In het WOMB project onderzoekt zij de ontwikkeling van kinderen.

Ben Willem Mol


Ben Willem Mol is gynaecoloog en hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie aan de Universiteit van Adelaide (Australië) en het AMC. Zijn werk richt zich op het verbeteren van de zorg voor vrouw en kind.

Stijn Mintjens


Stijn is arts en onderzoeker in opleiding in het VUmc in Amsterdam. In het WOMB project onderzoekt hij de gezondheid van de kinderen.

Rebecca Painter


Rebecca Painter is gynaecoloog in het AMC in Amsterdam. Naast haar werk als gynaecoloog doet ze onderzoek naar hoe behandelingen tijdens de zwangerschap de gezondheid van de moeder en het kind beïnvloeden.

Mireille van Poppel


Mireille van Poppel is bioloog en onderzoeker bij de afdeling Sociale Geneeskunde van het EMGO+ Instituut van het VUmc in Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op zwangerschap en gezondheid.

Tessa Roseboom


Tessa Roseboom is de coordinator van het WOMB project. Ze is bioloog en hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid in het AMC. Ze onderzoekt hoe we elk kind de beste start kunnen geven.

Vincent Wekker


Vincent Wekker is arts en onderzoeker in opleiding in het AMC in Amsterdam. In het WOMB project onderzoekt hij de gezondheid van vrouwen, en richt zich vooral op het hart en de bloedvaten, en de vruchtbaarheid.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!